Sombefőtt, somkompót cukorral

Hozzávalók: húsos som, kristálycukor, citrom vagy borkősav. A közepesen érett somot válogassuk ki, a szárat, a levet és egyéb idegen...

Kökénybefőtt cukorral

Hozzávalók: 4 kg dércsípte vagy mélyhűtött kökény, 2 kg cukor, 2 liter víz. A 4 kg kiválogatott leszárazott kökényt alaposan...

Gyümölcsteák

Hozzávalók: rügy, virág, termés (nyersen, aszalva), levél és kéreg. Készíthető somból és kökényből is. Teakészítés módja: A növény részeiből szárítmányt...

Aszalt, szárított növényi részek

Hozzávalók: a virág és friss hajtás tavasszal gyűjthető, termés nyárvégén és ősszel (töppedt és túlérett, már aszalódásnak indult gyümölcs), levél...

Gyümölcsecet

Hozzávalók: érett gyümölcs, kevés cukor vagy méz, illetve víz. Készíthető húsos somból és kökényből is. A hulladék, de nem penészes...

Gyümölcslé, gyümölcsvelő és gyümölcsnektár

Hozzávalók: som vagy kökény, cukor vagy méz, illetve édesítőszer. A gyümölcslé jól érett nyers vagy hűtéssel tartósított gyümölcsből vagy vegyes...

Savanyú som cukorral

Hozzávalók: 6 kg som, 3,5 liter víz, 1,5 kg cukor, egy teáskanál só, fél liter 10%-os ecet. Érett, de nem...

Húsos som cukor nélkül, édesítőszerrel.

Hozzávalók: som, édesítőszer (eritrit vagy egyéb édesítő), kevés citromlé. A teljes érésben lévő, vagy utóérlelt somot kimagozzuk (kézzel vagy magozógéppel),...

Somlekvár főzés nélkül, cukorral vagy mézzel

Hozzávalók: két kilogramm som, 1 kilogramm cukor vagy méz, esetleg szalicil. A jól érett, töppedt somgyümölcsből készíthető, amelyet hálón áttörjük...

1 2 3 4