Készülnek az új termékek
A somot a begyűjtését követően osztályozni kellett: a legegészségesebbek befőtt, kisebb hibákkal lekvár, a túlérett és sérült szemek pedig cefre...
A somot a begyűjtését követően osztályozni kellett: a legegészségesebbek befőtt, kisebb hibákkal lekvár, a túlérett és sérült szemek pedig cefre...
Elkészült a Somfarm első 2024. évi terméke a natúr szilva-alma-somlé. A szilvát (Lapotica) és almát (Jonagold) az agárdi Borbás-kerttől vásároltam,...
A somnövény részei mint gyógynövények. A részletek orvosi, gyógyszerésztudományi, kertészet- és élelmiszertudományi nemzetközi cikkek feldolgozásán alapulnak. A somot már a...
Május 4-én részt vettünk Székesfehérvárott, a Liszt Ferenc Művelődési Központ Szent István termében a Scientia Master Spirit Competition pálinka és...
Virágvasárnapra kinyílt a Somfarmon a kökény. Van vadon termő, bokros kökény és van nemesített kökény, Ujfehértón szelektálták a Kárpát-medencei vad...
A szülői örökség utolsó része volt a Csór-iszkai, ún. Gepard-föld (1100 négyzetméter), amelyet ki kellett tisztítani, a tuskókat eltávolítani. Azt...
Befejeződött az idei somszüret, ez az év volt a legjobb évjárat az elmúlt évek közül. A termés többcélú felhasználásra kerül,...
Szeptember 21-én elkészült az első som-almalé termékünk. Az idei évben nagyon nehéz volt jó minőségű léalmát venni, főleg Dunántúlon, mert...
Megkezdődött a somszezon, a szüret augusztus közepétől szeptember közepéig tart. Elsőként a sárga som érik, legkisebb szemű , de a...